Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голямо пиле
• 300 г арпаджик
• 1 пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• 4 лимона,
• кимион, суха чубрица
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пилето в сгорещената мазнина до златисто. Пилето е готово, когато при набождане пуска бистър сок. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме до омекване целите главички лук, после ги изваждаме да се отцедят.
В част от мазнината запържваме брашното, разреждаме с 1 ч.ч. бульон и варим, за да получим гъст сос. Накрая прибавяме лимонов сок, кимион, чубрица, и сол на вкус.
Разделяме пилето на порции, нареждаме го в плато, нареждаме върху него лукчетата и заливаме със соса. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...