Кулинарни рецепти » Пиле Аблама

 Пиле Аблама
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 300 г арпаджик
• 1 пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• 4 лимона,
• кимион, суха чубрица
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме пилето в сгорещената мазнина до златисто. Пилето е готово, когато при набождане пуска бистър сок. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме до омекване целите главички лук, после ги изваждаме да се отцедят.

В част от мазнината запържваме брашното, разреждаме с 1 ч.ч. бульон и варим, за да получим гъст сос. Накрая прибавяме лимонов сок, кимион, чубрица, и сол на вкус.

Разделяме пилето на порции, нареждаме го в плато, нареждаме върху него лукчетата и заливаме със соса. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало