Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 филийка бял хляб
• 150 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. мазнина
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме суровото пиле, посоляваме месото и го смиламе. Прибавяме накиснатия в млякото и изцеден хляб, яйцето и подправките. Омесваме и оставяме сместа да престои на студено около 1 час.
Оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...