Кулинарни рецепти » Пържено пиле с кренвирши и гъби

 Пържено пиле с кренвирши и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 200 г кренвирши
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. сос от печено
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кренвиршите в малко вода и ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги запържваме в половината от маслото.

Нарязваме пилето на порции, които посоляваме и изпържваме в останалото масло. Поръсваме ги с черен пипер.

В същата мазнина слагаме много ситно нарязания лук, държим го на огъня при непрекъснато бъркане, докато се позадуши, след което наливаме виното. Варим, докато виното остане наполовина.

Прибавяме нарязаните кренвирши и гъби, както и соса от печено, кипваме сместа и заливаме с така приготвения сос изпържените пилешки порции. Поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало