Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяло месо пиле
• 1 филия хляб
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1-2 с.л. галета
• босилек, чубрица
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцваме бялото месо много ситно. Добавяме накиснатия и отцеден хляб хляб, 1 яйце, едро настъргания кашкавал, черен пипер, босилек, чубрица и сол на вкус. Омесваме много добре.
Правим кюфтенца, които потапяме в разбито яйце, овалваме в галета и отново потапяме в яйце. Пържим в гореща маслена баня.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...