Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяло месо пиле
• 1 филия хляб
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1-2 с.л. галета
• босилек, чубрица
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцваме бялото месо много ситно. Добавяме накиснатия и отцеден хляб хляб, 1 яйце, едро настъргания кашкавал, черен пипер, босилек, чубрица и сол на вкус. Омесваме много добре.
Правим кюфтенца, които потапяме в разбито яйце, овалваме в галета и отново потапяме в яйце. Пържим в гореща маслена баня.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...