Кулинарни рецепти » Пиле по мадраски

 Пиле по мадраски

Продукти:

• 1 кг бяло пилешко месо
• 10-12 сушени червени люти чушки
• 1/2 ч. л. лимон на прах
• 2 ч. л. кориандър на прах
• 1 ч. л. джинджифил на прах
• 1 ч. л. сол
• сок от 1 лимон
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките за десет минути в топла вода, след което изчистваме семките и смиламе на каша. Нарязваме месото на малки парчета. Смесваме подправките със солта и смлените чушки и разбъркваме, като добавяме лимоновия сок.

Овалваме месото в получената смес и оставяме да престои така около два часа. След това пържим парчетата в сгорещено олио, докато се зачервят равномерно от всички страни.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало