Кулинарни рецепти » Пилешки гърди с леща

 Пилешки гърди с леща

Продукти:

• 4 пилешки филенца от гърдите (по 100-150 г)
• 150 г леща
• кората и сока от 2 лимона
• 3-4 с.л. наситнен пресен риган
• 6 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сипваме лещата в кипяща подсолена вода и варим 25-30 мин. После отцеждаме и я задущаваме в половината зехтин заедно с лимоновия сок и ригана. Накрая опитваме на сол и отстраняваме от огъня.

Натриваме пилешките филенца с черен пипер и сол и ги запържваме в останалата мазнина заедно с настърганата лимонова кора. Щом станат златисти, ги изваждаме от мазнината и ги отцеждаме.

Поднасяме пилешките гърди върху задушената леща.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало