Продукти:
• 4 пилешки филенца от гърдите (по 100-150 г)
• 150 г леща
• кората и сока от 2 лимона
• 3-4 с.л. наситнен пресен риган
• 6 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме лещата в кипяща подсолена вода и варим 25-30 мин. После отцеждаме и я задущаваме в половината зехтин заедно с лимоновия сок и ригана. Накрая опитваме на сол и отстраняваме от огъня.
Натриваме пилешките филенца с черен пипер и сол и ги запържваме в останалата мазнина заедно с настърганата лимонова кора. Щом станат златисти, ги изваждаме от мазнината и ги отцеждаме.
Поднасяме пилешките гърди върху задушената леща.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...