Кулинарни рецепти » Пилешки гърди с леща

 Пилешки гърди с леща

Продукти:

• 4 пилешки филенца от гърдите (по 100-150 г)
• 150 г леща
• кората и сока от 2 лимона
• 3-4 с.л. наситнен пресен риган
• 6 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сипваме лещата в кипяща подсолена вода и варим 25-30 мин. После отцеждаме и я задущаваме в половината зехтин заедно с лимоновия сок и ригана. Накрая опитваме на сол и отстраняваме от огъня.

Натриваме пилешките филенца с черен пипер и сол и ги запържваме в останалата мазнина заедно с настърганата лимонова кора. Щом станат златисти, ги изваждаме от мазнината и ги отцеждаме.

Поднасяме пилешките гърди върху задушената леща.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало