Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 4 с.л. олио
• 50 г счукани бадеми
• 3 скилидки чесън
• 300 г пълномаслено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.л. къри на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. Поръсваме ги с къри, червен и черен пипер, посоляваме и оставяме да престоят 5-10 минути. След това ги изпържваме от всички страни в сгорещеното олио.
В сух съд запичаме на котлона бадемовите ядки за 2-3 минути. Нарязваме чесъна на ситно. Разбъркваме киселото мляко с чесъна, запечените бадеми и сол на вкус. С този сос заливаме изпържените бутчета.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...