Кулинарни рецепти » Пържено пиле със зеле

 Пържено пиле със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бяло месо от пиле
• 1 малка зелка
• 1 яйце
• 1 с.л. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. кетчуп
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на дребни кубчета. Оставяме ги за 15 мин в марината, приготвена от сол и вино. В отделен съд разбиваме яйцето с брашното и панираме в приготвената смес пилешките кубчета.

Нарязваме зелето на ивички и го поливаме със смес от захар, оцет и кетчуп. Сипваме го в чинията за сервиране.

Сгорещяваме олиото и в него изпържваме до златисто кубчетата месо, след което ги изваждаме да се отцедят.

Сгорещяваме пак олиото и изпържваме за втори път пилешките кубчета, сега до светло кафяво. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. След това ги слагаме в чинията при зелето. Поръсваме с черен пипер и сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало