Продукти: (за 4 порции)
• 400 г бяло месо от пиле
• 1 малка зелка
• 1 яйце
• 1 с.л. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. кетчуп
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на дребни кубчета. Оставяме ги за 15 мин в марината, приготвена от сол и вино. В отделен съд разбиваме яйцето с брашното и панираме в приготвената смес пилешките кубчета.
Нарязваме зелето на ивички и го поливаме със смес от захар, оцет и кетчуп. Сипваме го в чинията за сервиране.
Сгорещяваме олиото и в него изпържваме до златисто кубчетата месо, след което ги изваждаме да се отцедят.
Сгорещяваме пак олиото и изпържваме за втори път пилешките кубчета, сега до светло кафяво. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. След това ги слагаме в чинията при зелето. Поръсваме с черен пипер и сол.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...