Продукти: (за 4 порции)
• 4 пуешки пържолки по 200 г
• 3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 300 г пресни гъби
• 1 лимон
• 150 мл сухо бяло вино
• 300 г сметана
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолките и ги натриваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното масло - по 3 мин от всяка страна. Изваждаме готовите пържолки и ги оставяме на топло.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, докато стане стъклен. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и продължаваме да задушаваме.
Разреждаме с виното и лимоновия сок, добавяме сметаната и варим соса, докато се сгъсти. Подправяме готовия сос със сол, черен пипер и индийско орехче, заливаме с него пуешките пържолки и поднасяме.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...