Продукти:
• 400 г пилешко филе
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. мед
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 3 с.л. галета
• олио за пържене
За салцата:
• 150 г чери домати
• 100 г царевица
• 50 г лук
• 3-4 стръка магданоз
• сокът от 1 лимон
• бял пипер и сол
Начин на приготвяне:
Смесваме в купа горчицата, соевия сос и меда. Овкусяваме филетата с тази марината и ги овалваме в последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Изпържваме ги и отцеждаме от мазнината върху хартия.
Приготвяме салца от нарязаните на четвъртинки домати и наситнения лук. Смесваме ги и добавяме царевицата, лимоновия сок, наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркваме всичко добре.
В подходяща чиния изсипваме кръг от салцата, а в средата слагаме пилешкото филе.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...