Продукти: (за 8 порции)
• 1 патица
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 200 г гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. коняк
• 1 ч.ч. червено вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции, които изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. Прибавяме последователно и запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на малки парченца гъби. Слагаме ситно нарязания чесън, поръсваме коняка и задушаваме 3-4 мин.
Наливаме виното и топла вода, която да покрие продуктите. Посоляваме, прибавяме дафиновия лист и зърната черен пипер, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със смлян черен пипер.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...