Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 6 глави лук
• 2 чушки
• 1 морков
• 4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, суха мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пилето със студена вода и го сваряваме. Обезкостяваме и го нарязваме на по-едри парчета.
Запържваме в сгорещената мазнина нарязания на филийки лук. Прибавяме чушките, нарязани на ивички, и настъргания морков. Задушаваме сместа 10 мин и прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и обелените и нарязани домати. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме ястието да ври 15 мин на тих огън.
Слагаме месото и варим яхнията още 15 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер, ситно нарязан магданоз и ситно стрита суха мащерка.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...