Продукти:
• 8 малки тиквички
• 1 ч.ч. бяло пилешко месо, нарязано на малки кубчета
• 1/4 ч.л. мускатово орехче
• 1/2 ч.л. смлян бял пипер
• 3 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. вода
• сол
Начин на приготвяне:
Без да белим тиквичките, ги издълбаваме, като запазваме част от вътрешността.
Смесваме месото, орехчето, пипера, олиото и част от издълбаната месеста част на тиквичките и пълним тиквичките. С останалата част от вътрешността затваряме отвора на тиквичките като капаче.
Нареждаме ги в тенджера, добавяме вода, сол и олио. Довеждаме до завиране, намаляваме огъня и варим 20 минути до извиране на водата.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...