Кулинарни рецепти » Задушено пиле със зеленчуци

 Задушено пиле със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 200-300 г бамя
• 3-4 зелени чушки
• 4-5 картофа
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 3-4 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да престои 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият му сок. Нарязваме чушките на тънки пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме картофите на кубчета. Нарязваме пилето на порции.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и настъргани домати, а след това – пилешките порции. Посоляваме, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите.

Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото поомекне. Тогава прибавяме предварително подготвения зарзават и продължаваме да задушаваме на тих огън. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало