Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с ориз

 Пълнени патладжани с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 200 ориз
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 к.ч. доматен сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на две половинки и издълбаваме вътрешността им. Слагаме ги да се киснат в студена вода.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от олиото. Когато поомекне, прибавяме последователно, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, нарязаните на парченца домати и ориза. Наливаме 1-2 к.ч. топла вода, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Варим на огъня, докато оризът омекне.

Напълваме патладжаните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с доматения сок, разреден с 1 к.ч. вода, поръсваме 2 с.л. олио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало