Кулинарни рецепти » Пиле, задушено на пара

 Пиле, задушено на пара

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 корен от пащърнак
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 300 г домати
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме корените на кубчета и ги изсипваме в тенджера под налягане. Прибавяме нарязаните домати, маслото, виното и подправките. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме металната решетка и върху решетката слагаме пилето.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 35 мин.

Изваждаме пилето и го нарязваме на порции, които разпределяме в чиниите за сервиране. Прецеждаме соса, без да пасираме зеленчука. Прибавяме нишестето към соса, кипваме на огъня и варим 2-3 мин, след което заливаме пилешките порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало