Продукти:
• 1 стрък праз
• 1 топло пушена скумрия
• 5-6 с. л. майонеза
• 1 ч. л. доматено пюре
• 1 ч. л. горчица
• 1 с. л. лимонов сок
• 10-15 маслини
• 2 сварени яйца
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно. Обезкостяваме рибата и накъсваме на малки парченца.
Разбъркваме майонезата, доматеното пюре, горчицата и лимоновия сок и смесваме с праза и рибата. Разбъркваме добре. Украсяваме с нарязаните на кръгчета яйца и парченца маслини.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...