Продукти:
• 800 г картофи
• 100 г аншоа
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 морков
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги варим в малко вода – почти на пара. Посоляваме ги и когато изстинат, ги нарязваме на люспи.
Почистваме аншоата и я киснем 1 час в прясното мляко, а след това я нарязваме на парчета и я смесваме с картофите, които сме разбъркали равномерно с майонезата.
Разпределяме салатата в чинии за сервираме и украсяваме с кръгчета твърдо сварени яйца, кръгчета морков и клончета магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...