Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 1 морков
• 3 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• 6 ч.ч. вода
• джоджен
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно моркова и лука и ги задушаваме до омекване в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме ситно нарязания спанак заливаме с предварително загрятата вода и се варим 10 мин.
Прибавяме ориза и нарязаните на кубчета домати. Посоляваме и доваряме супата. Накрая подправяме с маслото, сваляме от огъня и застройваме с варена застройка от брашното, киселото мляко и яйцето.
Застроиката приготвяме като разбиваме яйцето заедно с киселото мляко и брашното. Разреждаме с част от супата и загряваме на огъня при непрекъснато бъркане. След това постепенно сипваме в тенджерата като непрекъснато разбъркваме супата.
Поднасяме супата, поръсена с черен пипер и джоджен.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...