Кулинарни рецепти » Накип от макарони

 Накип от макарони

Продукти: (за 4-5 порции)

· 200 г макарони
· 150 г кайма /смес/
· 40 г сланина
· 1 глава лук
· 6-7 мариновани гъби
· 50 г кашкавал
· 2 жълтъка
· 2-3 с.л. сметана
· черен пипер, сол

За тестото:

· 300 г брашно
· 150 г краве масло
· 1 1/2 ч.л. сол
· 1 ч.л. бакпулвер
· 1 яйце
· 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с бакпулвера и солта и го стриваме с маслото, докато се превърне на трохи. Прибавяме разбитото яйце, а след това постепенно сипваме млякото, докато получим средно твърдо тесто. С така приготвеното тесто облицоваме отвътре дъното и стените на тортена форма.

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме с нарязаната на кубчета сланина. Прибавяме отцедените и нарязани на ивички гъби, каймата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме до омекване на продуктите. Отстраняваме от огъня, изчакваме сместа да изстине и прибавяме разбитите жълтъци, настъргания кашкавал, сметаната и отцедените макарони.

Разбъркваме и разстиламе сместа в облицованата с тестото форма. Печем 25 мин в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало