Кулинарни рецепти » Картофени макарони

 Картофени макарони

Продукти:

• 10 картофа
• 2 яйца
• 500 г брашно
• 3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме яйцата и брашното и омесваме много добре. Разточваме полученото тесто на тънка кора, която нарязваме на лентички като макарони.

Сваряваме макароните в подсолена вода, а след това ги изплакваме със студена. Запържваме галетата в разтопеното масло, сипваме макароните и разбъркваме добре. Поднасяме ги с натрошено сирене.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало