Продукти: (за 5 порции)
· 500 г кайма
· 1 к.ч. разтопено краве масло
· 250 г макарони
· 1 глава лук
· 3 с.л. доматено пюре
· 100 г кашкавал
· 1 ч.л. червен пипер
· черен пипер, магданоз
· сол, захар
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Почистваме лука, нарязваме го на дребно и го задушаваме в по-голямата част от мазнината заедно с 1 с.л. доматено пюре. Прибавяме месото и продължаваме да задушаваме до изпаряване на течността, след което се прибавяме ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер и посоляваме на вкус.
Сварените макарони разпределяме в чиниите за поднасяне. В средата на всяка порция правим вдлъбнатина, в която слагаме част от задушената кайма, и поръсваме с настърган кашкавал.
Околовръст сипваме сос, приготвен от останалото масло и разреденото доматено пюре, подправен на вкус със сол, захар и черен пипер.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...