Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 буркан белени домати
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 4 с.л. олио
• 5 ч.ч. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен и лука. Задушаваме ги до омекване в мазнината и малко вода.
Прибавяме червения пипер и нарязаните домати заедно със сока от консервата. Заливаме с гореща вода и когато супата заври, прибавяме фидето. Варим, докато фидето омекне.
Отстраняваме от огъня, подправяме със захарта, сол и черен пипер на вкус и застройваме с разбитото яйце.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...