Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 буркан белени домати
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 4 с.л. олио
• 5 ч.ч. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен и лука. Задушаваме ги до омекване в мазнината и малко вода.
Прибавяме червения пипер и нарязаните домати заедно със сока от консервата. Заливаме с гореща вода и когато супата заври, прибавяме фидето. Варим, докато фидето омекне.
Отстраняваме от огъня, подправяме със захарта, сол и черен пипер на вкус и застройваме с разбитото яйце.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...