Кулинарни рецепти » Безмесна лазаня

 Безмесна лазаня

Продукти: (за 4 порции)

· 340 г кори за лазаня
· 4 тиквички
4 моркова
· 60 г краве масло
· 2 с.л. брашно
· 125 мл прясно мляко
· 500 мл гъст доматен сок
· 60 г настърган кашкавал
· пресен босилек
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:


Накисваме леко корите за лазаня.

Обелените тиквички и моркови нарязваме на малки кубчета и ги задушаваме или варим 8-10 мин, за да поомекнат.

Правим светла запръжка от брашното и по-голямата част от разтопеното масло. Наливаме на струйка топлото мляко като бъркаме непрекъснато и варим, докато сосът се сгъсти. Подправяме със сол и черен пипер.

Намазняваме продълговата тавичка и слагаме първата кора. Намазваме с малко доматен сок, поръсваме наситнен босилек и разстиламе от зеленчуковата смес. Покриваме с втора кора и повтаряме процедурата. Продължаваме до изчерпване на продуктите. Покриваме най-отгоре с кора и поливаме с разтопено масло и с белия сос.

Печем лазанята 20 мин на 180°С, наръсваме с настъргания кашкавал и допичаме, докато поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало