Кулинарни рецепти » Лазаня с гъби

 Лазаня с гъби

Продукти:

• 400 г тиквички
• 200 г домати
• 200 г гъби
• 2 червени чушки
• 250 г сирене
• 200 г спанак
• 250 г кашкавал
• 4 ч.ч. доматен сос
• 3 с.л. пресен босилек
• 1 ч.л. сол
• кори за лазаня

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките и чушките на кубчета, доматите - на парчета, гъбите - на лентички. Смесваме ги в тенджера, заливаме с чаша вода и ги сваряваме. Накрая добавяме босилека и махаме от котлона.

Почистваме спанака, сваряваме го и отцеждаме. Смесваме го с 1 ч.ч. ситно настърган кашкавал и натрошено сирене.

Формата за печене намазваме с 1 ч.ч. доматено пюре. Слагаме 1/4 от корите и разстиламе 1 ч.ч. спаначено пюре. Покриваме с още един пласт кори и с 1 ч.ч. доматен сос. Следващият ред гарнираме с гъбената смес.

Редим на пластове до изчерпване на продуктите. Завършваме с кори и доматен сос. Покриваме ястието плътно с фолио и печем 45 минути.

Махаме фолиото, поръсваме лазанята с останалия кашкавал и запичаме още 15 минути.

Автор: Гинка Димитрова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало