Продукти:
• 250 г кори за лазаня
• 50 г настърган кашкавал
За плънката:
• 250 г телешка кайма (може и смес)
• 3 филийки бекон
• 1 консерва белени домати (4-5 пресни)
• 2 с.л. доматено пюре
• 3 с.л. мазнина
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• мащерка, риган
• черен пипер, сол
За соса:
• 40 г краве масло
• 4 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• настъргано индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука с бекона, добавяме каймата, а след няколко минути и останалите продукти. Оставяме соса да ври половин час на слаб огън.
Сваряваме корите за лазаня в леко подсолена вода за 5 минути. Изцеждаме и ги разделяме. Разтопяваме маслото в тенджера и добавяме брашното. Наливаме млякото при непрекъснато бъркане, посоляваме и подправяме с индийско орехче.
На дъното на огнеопорна тава сипваме малко от соса, нареждаме пласт кори, слагаме от плънката, сос бешамел и пак кори. Редим така на пластове до изчерпване на продуктите. Завършваме със сос бешамел и настърган кашкавал.
Печем около половин час във фурна, предварително загрята до 200°С.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...