Кулинарни рецепти » Лазаня с извара и патладжан

 Лазаня с извара и патладжан

Продукти: (за 4 порции)

· 350 г брашно
· 3 яйца
· 1 ч.л. зехтин
· 1 щипка сол

За плънката:

· 200 г извара
· 4-5 домата
· 1 к.ч. орехови ядки
· 2 патладжана
· 1 к.ч. зехтин
· 100 г кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, зехтина, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 4-5 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.

Загряваме зехтина и задушаваме обелените и настъргани домати, подправени с черен пипер и сол на вкус. Нарязваме патладжана на кръгчета и го изпичаме.

Покриваме дъното на намаслена тавичка със слой лазаня. Отгоре последователно разстиламе доматен сос, патладжани, нарязани орехови ядки и извара. Повтаряме до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем 35 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало