Продукти: (за 4-5 порции)
• 600-700 г речна риба
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3 яйца
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 1 лимон
• копър, черен пипер, сол
• галета за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата в малко подсолена вода. Отцеждаме я, обезкостяваме и намачкваме месото с вилица.
Запържваме леко брашното в маслото и разреждаме с прясното мляко. Варим соса, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине.
Смесваме соса с рибата, сварения ориз, разбитите яйца, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа и от нея оформяме крокети, които овалваме в галетата и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...