Продукти: (за 4-5 порции)
• 600-700 г речна риба
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3 яйца
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 1 лимон
• копър, черен пипер, сол
• галета за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата в малко подсолена вода. Отцеждаме я, обезкостяваме и намачкваме месото с вилица.
Запържваме леко брашното в маслото и разреждаме с прясното мляко. Варим соса, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине.
Смесваме соса с рибата, сварения ориз, разбитите яйца, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа и от нея оформяме крокети, които овалваме в галетата и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...