Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг риба
• 500 г пресни печурки
• 1 глава лук
• 50-60 г маслини
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3-4 домата 1-2 с.л. галета
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на по-дебели парчета, поръсваме я от двете страни с лимонов сок и я оставяме да отлежи 20 мин. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в галетата и я изпържваме в сгорещеното олио.
Изваждаме изпържената риба и в същата мазнина задушаваме последователно едро нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и почистените от костилките маслини. След 10 мин посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Разпределяме изпържената риба в чинии за сервиране, заливаме я с приготвения сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...