Кулинарни рецепти » Риба по испански

 Риба по испански

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг риба
• 500 г пресни печурки
• 1 глава лук
• 50-60 г маслини
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3-4 домата 1-2 с.л. галета
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на по-дебели парчета, поръсваме я от двете страни с лимонов сок и я оставяме да отлежи 20 мин. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в галетата и я изпържваме в сгорещеното олио.

Изваждаме изпържената риба и в същата мазнина задушаваме последователно едро нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и почистените от костилките маслини. След 10 мин посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Разпределяме изпържената риба в чинии за сервиране, заливаме я с приготвения сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало