Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едра риба
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 връзка магданоз
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на големи парчета, посоляваме, овалваме ги в брашното и изпържваме в сгорещеното олио от всички страни до жълтокафяво. Оставяме ги да изстинат.
Заливаме едро нарязания магданоз с 1-2 ч.ч вода и го варим 10 мин, след което прецеждаме отварата. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в маслото заедно с част от брашното. След това при непрекъснато бъркане разреждаме с магданозената отвара. Варим соса няколко минути, за да се посгъсти.
Заливаме рибите с приготвения сос.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...