Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едра риба
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 връзка магданоз
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на големи парчета, посоляваме, овалваме ги в брашното и изпържваме в сгорещеното олио от всички страни до жълтокафяво. Оставяме ги да изстинат.
Заливаме едро нарязания магданоз с 1-2 ч.ч вода и го варим 10 мин, след което прецеждаме отварата. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в маслото заедно с част от брашното. След това при непрекъснато бъркане разреждаме с магданозената отвара. Варим соса няколко минути, за да се посгъсти.
Заливаме рибите с приготвения сос.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...