Продукти: (за 2 порции)
• 400 г филе от скумрия
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 малка глава лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. брашно
• 1 белтък
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Разделяме филето на порции и поръсваме със сол и половината от черния пипер. Оставяме да престоят 30 мин.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с малко олио. Отстраняваме от огъня и смесваме с нарязаните на малки кубчета яйца, ситно нарязания магданоз и останалия черен пипер. Разстиламе тази плънка върху рибните филета, след което ги навиваме на руло, като захващаме краищата с тел.
Потапяме рулата последователно в брашното и разбития белтък и пържим в силно загрятото олио. Преди да поднесем поливаме рибата с разтопеното краве масло.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...