Продукти:
• 1 кг едра речна риба
• 2 глави лук
• 4 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч галета
• черен пипер
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изчистваме и обезкостяваме рибата. Прекарваме я през месомелачка заедно с 1 нарязана глава лук.
Настъргваме втората глава лук на едро ренде и я смесваме с разбитите яйца, хладкото мляко, разтопеното масло и галетата. Прибавяме рибната кайма, подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре.
С мокри ръце оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашно и изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....