Продукти: (за 4 порции)
• 800 г дребна риба
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
За соса:
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата, овалваме я в брашното и я изпържваме.
Счукваме чесъна с малко сол и постепенно прибавяме към него при енергично бъркане олиото и оцета. Слагаме смлените орехови ядки и разреждаме с малко хладка вода така, че да се получи умерено гъст сос.
Подреждаме рибата в чиния за сервиране и заливаме със соса. Наоколо украсяваме с нарязаните на резенчета твърдо сварени яйца.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...