Продукти:
• 12 големи изчистени барбуна
• 2 яйца
• 1 ч. ч. грис
• 1 ч. ч. брашно
• олио за пържене
За плънката:
• 1/2 ч.ч. галета
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки ситно нарязан чесън
• 3 ситно нарязани филета аншоа
• 1/2 ч. ч. зехтин
• чубрица
• 1 с. л. настъргана кора от лимон
За соса:
• 1/4 ч. ч. зехтин
• 4 скилидки нарязан чесън
• лют червен пипер или люта чушка
• 12 черни маслини, нарязани на 3 кръгчета
• 3 домата, нарязани на кубчета
• сокът и кората на 1 лимон
• черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки за плънката и разбъркваме. Пълним изчистените риби, потапяме ги последователно в брашното, яйцето и гриса и пържим от двете страни в сгорещената мазнина.
Загряваме зехтина за соса на слаб огън, слагаме чесъна, пипера и маслините и леко позапържваме. Добавяме доматите, лимона, черния пипер и солта, възвираме на огъня и поръсваме магданоза.
Подреждаме рибите в чиния и ги заливаме със соса.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...