Продукти:
• 6 сардели от консерва
• 1 малка глава лук
• 200 г краве масло
• 2-3 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, измиваме го и го настъргваме на ситно.
Почистваме сарделите от кожата и костите и ги намачкваме с помощта на вилица. Размесваме ги с настъргания лук и размекнатото масло. Подправяме със сол на вкус и мажем с тази смес тънки филийки от франзела.
Гарнираме отгоре с кръгчета от твърдо сварените яйца и поднасяме.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...