Продукти:
• 6 сардели от консерва
• 1 малка глава лук
• 200 г краве масло
• 2-3 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, измиваме го и го настъргваме на ситно.
Почистваме сарделите от кожата и костите и ги намачкваме с помощта на вилица. Размесваме ги с настъргания лук и размекнатото масло. Подправяме със сол на вкус и мажем с тази смес тънки филийки от франзела.
Гарнираме отгоре с кръгчета от твърдо сварените яйца и поднасяме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...