Кулинарни рецепти » Зеленчуково рулце

 Зеленчуково рулце

Продукти:

• 250 г патладжани
• 250 г тиквички
• 2 скилидки чесън
• 80 г майонеза с топено сирене
• 3-4 стръка копър
• пера от лук или стръкове целина
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме зеленчуците и ги нарязваме по дължина на лентички. Осоляваме патладжаните и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. Изпържваме поотделно патладжана и тиквичките.

Смесваме майонезата със счукания чесън и наситнения копър. Слепваме с тази смес лентичка патладжан с лентичка от тиквичка и ги навиваме на рулце. Завързваме рулцата със стръкове от целина или с пера от пресен лук.

За тези рулца можем да използваме и лентички от печени и белени червени чушки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало