Продукти:
• 4 големи твърди домата
• 100 г сварено бяло месо от пиле
• 50 г майонеза
• 4 кръгчета шпеков салам
• 1 кисела краставичка
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на парченца и го смесваме с майонезата.
Измиваме доматите и с остър нож ги разрязваме на по 6 резенчета, но не до края. Разтваряме резенчетата на всеки домат и с лъжичка издълбаваме вътрешността. Посоляваме доматите и ги пълним със смесеното с майонезата пилешко месо.
Върху всеки домат слагаме за украса по 1 кръгче шпеков салам и парченце кисела краставичка.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...