Кулинарни рецепти » Яйца от риба и извара

 Яйца от риба и извара

Продукти:

• 500 г извара
• 3-4 с.л. гъста сметана
• 1 солена херинга
• 3-4 с.л. настъргано сирене
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз

За соса:

• 1 с.л. сметана
• 1с.л. горчица
• 2 с.л. олио
• 1-2 щипки захар
• малко оцет, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре рибата и я изчистваме от кожата и костите. Накълцваме я на дребно и я смесваме със сметаната, маслото и изварата. Ако сместа се получи твърде мека, добавяме малко настъргано сирене.

С помощта на две супени лъжици, хванати като щипки, оформяме яйца от рибата и изварата. Поръсваме ги с магданоз и настърганото сирене и ги заливаме със соса, който сме приготвили от сметаната, горчицата и подправките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало