Кулинарни рецепти » Студени сарми

 Студени сарми
/Сърбия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 зелеви листа
• 150 г свинско месо от плешката
• 150 г телешко месо от плешката
• 50 г сланина
• 50 г ориз
• 1 парченце лук
• 3 с.л. олио
• 1 чушка
• 2-3 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Бланшираме зелевите листа също в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Прекарваме двата вида месо през месомелачка.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. олио. Смесваме го с каймата и ориза и прибавяме нарязаната на кубчета сланина, яйцето, подправки и сол на вкус. Омесваме добре и разпределяме плънката върху зелевите листа, които сме натрили със счукания чесън.

Свиваме сарми, нареждаме ги в тавичка, поръсваме останалото олио и печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето обливаме сармите с топла вода и соса от печенето.

Поднасяме сармите студени като предястие.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало