Кулинарни рецепти » Домашен суджук

 Домашен суджук

Продукти:

• 10 кг говеждо месо
• 220 г сол
• 5 г селитра
• 5 г захар
• 30 г кимион
• 30 г черен пипер
• 30 г червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-100 г и ги объркваме със солта, селитрата и захарта.

Оставяме парчетата за 3-4 денонощия в наклонено положение, за да се осолят и отцедят. После размесваме с подправките, смиламе и омесваме добре.

Със сместа пълним тънки говежди черва, които през 20-25 см завързваме с канап и оформяме подкови. Окачваме ги на проветриво, тъмно и хладно място до изсушаването им.

Автор: Димчо Пехливанов

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало