Кулинарни рецепти » Солена скумрия в източен стил

 Солена скумрия в източен стил
/Молдова/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 солени скумрии
• 100 г бял хляб
• 3 с. л. масло
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 1/2 ч. ч. орехови ядки или фъстъци
• 1 ябълка
• 3 яйца
• 2-3 с. л. майонеза
• 4 домата
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме скумрията от кожата, вътрешностите и костите и разрязваме на две филета, които изкисваме в млякото или в чаена запарка.

Отцеждаме ги и ги нарязваме на малки парчета. Размесваме ги с накиснатия в млякото хляб и смиламе сместа.

Лукът, ядките и нарязаната и обелена ябълка прекарваме 2 пъти през машината за мелене. Към получената маса добавяме размекнатото масло, жълтъците на твърдо сварените яйца, стрити през сито, и майонезата.

Готовата смес подправяме с настъргано индийско орехче, копър и счукан чесън и разбиваме добре. Слагаме в продълговата чиния и оформяме като риба. Гарнираме с домати и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало