Кулинарни рецепти » Тракийска баница с ябълки

 Тракийска баница с ябълки

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 15 г мая за хляб
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 5-6 с.л. пудра захар

За плънката:

• 1 кг ябълки
• 1 к.ч. захар
• 4-5 карамфилчета
• 2 с.л. ром
• половин пакетче канела
• 1 яйце

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко вода и я оставяме да втаса. Омесваме тесто от пресятото брашно, втасалата мая, киселото мляко, содата, разбитите яйца и захарта. Оставяме тестото половин час да втасва.

Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки филийки. Смесваме ги със счуканите карамфилчета, захарта, рома и канелата.

Разделяме втасалото тесто на две части, от които разточваме 2 дебели кори. Слагаме едната кора в намаслена и набрашнена тава. Разстиламе отгоре приготвената плънка, покриваме с втората кора и намазваме с разбитото с малко вода яйце. Печем баницата в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало