Кулинарни рецепти » Щрудел с тиква

 Щрудел с тиква

Продукти:

• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 500 г брашно
• 1 щипка сол
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. трохи от сухар

За плънката:

• 2 ч.ч. пюре от печена тиква
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. захар
• 1 к.ч. едро счукани орехи

Начин на приготвяне:

От брашното, разтопеното масло, содата, солта и хладка вода омесваме меко тесто, без много да го измесваме. Оставяме тестото да престои 30 мин.

Разтриваме опечената тиква на пюре и я запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме млякото и захарта и бъркаме на огъня, докато сместа да се сгъсти. След това изчакваме да изстине, прибавяме едро счуканите орехи и разбъркваме.

Разточваме от готовото тесто 2 кори. Застиламе с едната дъното на намаслена и поръсена със сухара тавичка. Отгоре разстиламе плънката на пласт дебел около 2 см. Покриваме с втората кора. Надупчваме щрудела на 2-3 места с вилица и печем в силна фурна.

Изчакваме готовият щрудел да изстине и обилно поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало