Кулинарни рецепти » Щрудел с круши

 Щрудел с круши

Продукти:

• 6 круши, изпечени и нарязани на тънки парчета (може и ябълки)
• течен захарин на вкус
• 1 с.л. кора от лимон
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. коняк
• многолистно тесто
• 2-3 с.л. олио
• 3 с.л. галета
• 1 к.л. канела
• ч.ч. нарязани печени бадеми

Начин на приготвяне:

В тиган смесваме крушите със захарина, кората от лимона, лимоновия сок и коняка и държим на огъня, докато крушите добият цвят на карамел. Охлаждаме и изцеждаме.

Разстиламе тестото, намазваме с олио, поръсваме с галета и канела, поставяме крушовата смес, посипваме с бадеми и завиваме на руло. Намазваме с олио, слагаме малко захар и печем на 200 градуса 20 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало