Продукти:
• 6 круши, изпечени и нарязани на тънки парчета (може и ябълки)
• течен захарин на вкус
• 1 с.л. кора от лимон
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. коняк
• многолистно тесто
• 2-3 с.л. олио
• 3 с.л. галета
• 1 к.л. канела
• ч.ч. нарязани печени бадеми
Начин на приготвяне:
В тиган смесваме крушите със захарина, кората от лимона, лимоновия сок и коняка и държим на огъня, докато крушите добият цвят на карамел. Охлаждаме и изцеждаме.
Разстиламе тестото, намазваме с олио, поръсваме с галета и канела, поставяме крушовата смес, посипваме с бадеми и завиваме на руло. Намазваме с олио, слагаме малко захар и печем на 200 градуса 20 минути.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...