Продукти:
• 2 пакетчета фини кори
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 кг ябълки /тиква/
• 1 к.ч. натрошени бисквити
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. захар
• 1 пакетче канела
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Смесваме натрошените бисквити с орехите, захарта и канелата. Прибавяме ябълките.
Разтваряме корите и намазваме с маслото всяка кора по дължина до половината. Покриваме със сухата половина и отгоре отново намазваме. Разстиламе надлъжно върху всяка кора част от плънката и ги завиваме на руло.
Нареждаме рулата в намаслена тавичка, нарязваме ги на парчета и отгоре отново ги намазваме с масло. Печем в умерена фурна. Поръсваме готовия щрудел обилно с пудра захар.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...