Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 300 г брашно
• 250 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
За плънката:
• 500 г ябълки
• 1 с.л. стафиди
• 2 с.л. захар
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар. Прибавяме едно по едно яйцата. Сипваме постепенно пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, от което разточваме 2 кори.
Обелваме и настъргваме ябълките. Смесваме ги със смлените орехи и стафидите. Прибавяме ванилиите и захарта и разбъркваме.
Слагаме едната кора на дъното на намаслена тавичка. Разстиламе отгоре ябълковата смес. Покриваме с втората кора и печем в умерено силна фурна. Поднасяме щрудела обилно поръсен с пудра захар.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...