Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 300 г брашно
• 250 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
За плънката:
• 500 г ябълки
• 1 с.л. стафиди
• 2 с.л. захар
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар. Прибавяме едно по едно яйцата. Сипваме постепенно пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, от което разточваме 2 кори.
Обелваме и настъргваме ябълките. Смесваме ги със смлените орехи и стафидите. Прибавяме ванилиите и захарта и разбъркваме.
Слагаме едната кора на дъното на намаслена тавичка. Разстиламе отгоре ябълковата смес. Покриваме с втората кора и печем в умерено силна фурна. Поднасяме щрудела обилно поръсен с пудра захар.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...