Продукти:
• 6 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. вода
• 1 пакетче краве масло
• 6 сладки ябълки
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1 ч.л. канела
• 1 шепа орехови ядки
• 2-3 с.л. галета
Начин на приготвяне:
От брашното, бакпулвера, водата и разтопеното масло омесваме твърдо тесто и го разточваме на две кори.
Между тях слагаме обелените и настъргани настъргани ябълки. Поръсваме със захар, галета, едро счукани орехови ядки и канела.
Отстрани притискаме туртата плътно, за да не излезе плънката. Печем я във фурната при умерена температура.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...