Кулинарни рецепти » Турта с ябълки

 Турта с ябълки

Продукти:

• 6 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. вода
• 1 пакетче краве масло
• 6 сладки ябълки
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1 ч.л. канела
• 1 шепа орехови ядки
• 2-3 с.л. галета

Начин на приготвяне:

От брашното, бакпулвера, водата и разтопеното масло омесваме твърдо тесто и го разточваме на две кори.

Между тях слагаме обелените и настъргани настъргани ябълки. Поръсваме със захар, галета, едро счукани орехови ядки и канела.

Отстрани притискаме туртата плътно, за да не излезе плънката. Печем я във фурната при умерена температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало