Кулинарни рецепти » Ябълкова баница

 Ябълкова баница

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 1 к.ч. счукан сухар
• 1 к.ч. захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки /или бадеми/
• 4 яйца
• 200 г пудра захар
• 200 г брашно

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме напречно на кръгчета. С част от ябълките покриваме дъното на намаслена тавичка. Поръсваме ябълковия пласт със счукан сухар, захар и смлени орехови ядки. След това по същия начин нареждаме още два пласта ябълки.

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Постепенно прибавяме брашното. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме върху ябълките. Печем баницата в умерено силна фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало