Кулинарни рецепти » Калцонели с раци и кашкавал

 Калцонели с раци и кашкавал

Продукти: (за 10-12 броя)

• 1 кг готово тесто за пица
• 115 г раци от консерва
• 1 с.л. сметана
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Разточваме върху набрашнена повърхност тестото на кора с дебелина около 0.5 см. С чашка с диаметър 8 см изрязваме кръгчета.

В купа пасираме леко месото на раците, прибавяме сметаната, счукания чесън, настъргания кашкавал, подправяме със сол, черен пипер и магданоз и внимателно объркваме плънката. Слагаме по малко от плънката върху едната половина на всяко кръгче, прихлупваме, намокряме леко краищата и ги залепваме като притискаме с вилица.

Нареждаме калцонелите в намазнена тава и печем 10-15 мин на 200°С, докато поруменеят равномерно. Украсяваме със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало