Кулинарни рецепти » Калцонели с раци и кашкавал

 Калцонели с раци и кашкавал

Продукти: (за 10-12 броя)

• 1 кг готово тесто за пица
• 115 г раци от консерва
• 1 с.л. сметана
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Разточваме върху набрашнена повърхност тестото на кора с дебелина около 0.5 см. С чашка с диаметър 8 см изрязваме кръгчета.

В купа пасираме леко месото на раците, прибавяме сметаната, счукания чесън, настъргания кашкавал, подправяме със сол, черен пипер и магданоз и внимателно объркваме плънката. Слагаме по малко от плънката върху едната половина на всяко кръгче, прихлупваме, намокряме леко краищата и ги залепваме като притискаме с вилица.

Нареждаме калцонелите в намазнена тава и печем 10-15 мин на 200°С, докато поруменеят равномерно. Украсяваме със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало