Кулинарни рецепти » Пъстърва с масло и бадеми

 Пъстърва с масло и бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки пъстърви
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 100 г обелени бадеми
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Овалваме почистените и подсушени пъстърви в брашното, което сме размесили със сол и черен пипер. Поръсваме ги отгоре с лимонов сок и магданоз и ги изпържваме от двете страни в част от сгорещеното масло.

Прехвърляме изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре разпределяме изпържените в масло бадеми и заливаме със сгорещено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало